Schiphol sluit niet-essentiële winkels

Schiphol sluit vanaf vandaag niet-essentiële winkels achter de securitycontrole zolang de lockdown duurt. Eet- en drinkgelegenheden en essentiële winkels voor reizigers, zoals drogisterijen, blijven wel geopend. 

Sinds vorige week zondag 5.00 uur geldt er een strenge lockdown. Niet-essentiële winkels en onder meer de horeca moeten de deuren sluiten, in principe tot en met 14 januari. Op Schiphol golden echter andere regels waardoor ook niet-essentiële winkels open mochten blijven.

Dit besluit zorgde voor veel maatschappelijke verontwaardiging. Een woordvoerder van Schiphol zegt tegen de NOS de discussie te begrijpen. "Gezien de omvang van de lockdown leek het ons verstandig om de winkels toch te sluiten. Hierover zijn wij met het kabinet in overleg geweest."

Demissionair premier Rutte kondigde naar aanleiding daarvan de gedeeltelijke uitzondering van luchthavens toch op te heffen. Het kabinet zal de komende dagen nog een spoedregeling opstellen om de gedwongen sluiting officieel te maken. Maar de luchthaven zegt deze "juridische afwikkeling" niet af te wachten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!