België overspoeld met Nederlandse dagjesmensen

België wordt de laatste dagen overspoeld door Nederlandse dagjesmensen. Aan die drukte lijkt voorlopig nog geen einde te komen, zo valt te lezen bij verschillende media. 

In Nederland geldt sinds zondag 19 december 5.00 uur een strenge lockdown. Niet-essentiële winkels en onder meer de horeca moeten de deuren sluiten, in principe tot en met 14 januari. In België kan er gewoon gewinkeld worden en is ook een lunch of diner in een café mogelijk. 

Blij zijn de Belgen niet bepaald met de grote toestroom van Nederlanders, vertelt gouverneur Cathy Berx van Antwerpen in een toespraak. "De maatregelen zijn absoluut noodzakelijk om de druk op de zorg te doen afnemen. Dan is het jammer dat die maatregelen omzeild worden door de grens over te gaan en te doen wat in eigen land niet mag.”

De enorme drukte leidt tot grote verkeersdrukte op wegen naar België. Daarnaast is het ook druk in de treinen. NS raadt reizigers daarom af om de trein naar onze zuiderburen te pakken, tenzij dat noodzakelijk is. Doordat de treinen zo vol zitten is het volgens de NS onmogelijk om voldoende afstand te houden. 

Een week geleden riep premier Rutte al op om niet naar België te gaan. Daar lijkt geen gehoor aan te zijn gegeven. 

Reacties 5


ikke weet het 29 dec, 17:31

Ook ik was in Antwerpen, niet alleen voor mijn plezier, maar ook om een collega te bezoeken, en ja het was er druk, maar ook gezellig.
Ondernemers die ik sprak waren blij met de Ollanders, want het brengt geld in het laadje.
Wat ik dan niet snap van die "slimme Ollanders ", ze gaan allemaal de gebaande winkels in , die je in elke stad in Nederland ook ziet, terwijl je hier gewoon ook bij af kunt halen.

Ze weten niet eens wat voor leuke andere winkels er zijn, oh ja en dan nog die domme vrouw, die gaat dan vragen waar is hier de Beijenkorf.

Ja als je dit soort winkels zoekt, dan kun je net zo goed thuis blijven.

Ga naar een andere stad om te ontdekken wat deze nog te bieden heeft, en sla de bekende ketens over.


peter van ommen 29 dec, 20:21

is het niet te gek voor woorden wat er momenteel gebeurt.
nederlandse retail wordt door de overheid in de ban gedaan en ziet iedereen naar belgie en duitsland vertrekken

Is dit de overheid die een mes in je rug steekt?

wie staat op ? De politieke partijen die hier verantwoordelijk voor zijn moeten hierop afgerekend worden.


jabr jabr 30 dec, 10:39

@peter van ommen
Het is juist andersom. Het zijn de mensen, die lak hebben aan de maatregelen en uit egoisme de grens over trekken voor hun plezier. Het brengt de buitenlandse (Belgie/Duitsland/Oostenrijk) bevolking in gevaar en zo ook lost dit het probleem in Nederland niet op als zij besmet terug komen van hun buitenland-tripje.
Deze mensen beseffen niet wat er loos is en hoe het op te lossen met elkaar.


Hugo Vis 30 dec, 10:48

Vooral extra treinen inzetten, iedereen op elkaars lip en maar even vergeten dat het percentage besmettingen inmiddels bijna 34% is (van de mensen die zich laten testen). In het nieuwe jaar allemaal in galop naar de teststraat en op naar de 30.000 besmettingen per dag. Dan wordt er vervolgens weer gesteld dat de winkels toch echt niet open kunnen. Oh ja, het percentage dat zich niet gaat laten vaccineren blijft al een maand stabiel rond de 14%. Trek zelf de conclusies maar!


Serge Den Belg 30 dec, 22:42

Wij Belgische handelaars zien graag de Nederlanders komen maar desondanks leven we erg mee met de gesloten Nederlandse zaken. Binnen een maand zal België terug in lockdown gaan en gaat Nederland waarschijnlijk terug open. En zo blijven we haasje over spelen.... Ohja nog dit: waarom eens niet Gent, Brugge, Roeselare bezoeken ipv Antwerpen? Of de leuke kleine steden in de Vlaamse Ardennen zoals Oudenaarde of Geraardsbergen met het oudste manneke pis van België en de muur van Geraardsbergen?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!