Winkels grote steden ook in 2021 in de min

Winkels grote steden ook in 2021 in de min

Winkeliers in de grote steden hadden het meeste last van de coronamaatregelen vorig jaar. Collega's in kleine steden en dorpen verkochten juist meer. Dat blijkt uit cijfers van RetailSonar, dat retailers adviseert over locaties.

In de grote steden zagen winkeliers hun omzet ten opzichte van 2019 met gemiddeld 14,5 procent dalen. In het eerste coronajaar was er nog een daling van 32 procent. Grote overdekte winkelcentra hadden het ook nog lastig, zegt RetailSonar. Winkels verloren daar gemiddeld 21 procent omzet.

In de kleine steden en dorpen verging het de winkeliers een stuk beter. Ze verkochten vorig jaar 8,5 procent meer dan in 2019. "Een direct resultaat van het vele thuiswerken en de toegenomen aandacht voor 'koop lokaal'-initiatieven", zegt marketingmanager Pieter-Jan De Smet. In 2020 viel de omzet 12,5 procent hoger uit dan het jaar ervoor.

Voor het onderzoek analyseerde RetailSonar de data van 650 winkellocaties. Het ging om de periode 14 maart 2020 tot 15 oktober 2021.

 

Reacties 1


Leonard Van Liere 21 jan, 17:12

Door het vele thuiswerken klopt, vaak kocht men "onderweg" maar door initiatieven, "koopt lokaal" daar geloof ik niets van. Meer van de oproep "blijf thuis" waardoor het funshoppen -meestal naar grotere centra- achterwege bleef en door de gesloten horeca wat een langer verblijf onmogelijk maakt, maar dat zou ook (interessant!) betekenen dat het lokale kopen geen blijvertje is.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!