Snackbar krijgt geen 6,5 miljoen van fastfoodketen Wendy's

De Zeeuwse snackbar Wendy's krijgt geen 6,5 miljoen euro van de Amerikaanse fastfoodketen Wendy's. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam, waarover RTL Nieuws als eerste berichtte.

Raymond Warrens runt sinds 1988 in Goes snackbar Wendy's, die hij naar zijn dochter vernoemde. Sinds 1995 heeft hij het merkrecht voor de Benelux in handen. Fastfoodketen Wendy's, met ruim zevenduizend restaurants, probeert dat merkrecht sindsdien vergeefs in handen te krijgen. Rechters, tot aan de Hoge Raad aan toe, gaven Warrens steeds gelijk.

Hoewel Wendy's geen restaurants in Nederland exploiteert, heeft het hier wel vennnootschappen onder de naam Wendy's. Warrens stapte daarom naar de rechter, omdat hij vindt dat die een andere naam moeten krijgen. Hij eiste 6,5 miljoen van de fastfoodketen.

De rechter gaat daar niet in mee. De vennootschappen houden zich bezig met andere activiteiten, waardoor er voor consumenten geen verwarring kan ontstaan. Warrens draait op voor de proceskosten van 13.681 euro. Of hij in beroep gaat, is niet bekend.

Reacties 1


Leonard Van Liere 2 feb, 17:35

Wie het onderste uit de kan wil krijgt de deksel op zijn neus.
Beter 1 vogel in de hand dan 10 in de lucht

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!