Grote pakketbezorgers voeren prijzen op 

Als gevolg van de stijgende benzine- en dieselprijzen zijn grote bezorgdiensten genoodzaakt om hogere prijzen te rekenen: de bezorging van een pakketje zal 4 tot 18 cent extra gaan kosten. 

Brancheorganisatie TLN waarschuwt dat veel bezorgdiensten in de problemen gaan komen en hierom de hogere brandstofprijzen moeten doorrekenen aan klanten en bedrijven. Grote vervoerders moeten een prijs doorrekenen van 15 cent extra per pakketje, tegenover 120 duizend euro extra transportkosten in de week. “Er moeten realistische afspraken gemaakt worden tussen transporteur en opdrachtgever", zegt een woordvoerder van de brancheorganisatie tegenover De Telegraaf. "Zo kunnen eventuele liquiditeitsproblemen bij transporteurs beter worden opgevangen.”

DHL reageert dat er niet per se sprake is van de verhoging van pakketprijzen. Wel leidt de stijging van energie – elektriciteit en brandstof – tot hogere vervoerskosten. "Dat geldt voor de hele transportbranche. Energie is voor ons een grote kostenpost." Volgens DHL wordt er in de transportbranche sinds jaar en dag onder meer gewerkt met brandstoftoeslag die meebeweegt met de prijs van brandstof. “Of, hoe, op welk moment en in welke mate stijgende brandstofkosten worden doorbelast, is afhankelijk van de afspraken die er met individuele verladers zijn gemaakt.”

 PostNL laat nog niets los over eventuele prijsverhogingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!