Supermarkten zamelen toch zelf statiegeldblikjes in 

Supermarkten gaan vanaf volgend jaar toch zelf blikjes inzamelen voor statiegeld. “Supermarkten nemen hiermee hun maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zegt brancheorganisatie CBL.

Gemeentelijke inleverpunten voor statiegeldblikjes en -flesjes, buiten de supermarkten, komen er niet: lokale overheden zagen het niet zitten. Ondanks dat supermarkten nu zelf het verpakkingsmateriaal inzamelen, ziet het CBL ook in dat supermarkten de statiegeldblikjes en -flesjes niet blijvend in de winkel kunnen opvangen. De brancheorganisatie blijft dan ook pleiten voor een landelijk inzamelsysteem, waar later ook andere producten kunnen worden ingezameld. “Een dergelijk systeem is noodzakelijk in de transitie naar een circulaire economie”, vindt het CBL. 

Afgelopen november zei het CBL dat supermarkten het niet zien zitten om ook statiegeldblikjes in te nemen. Ekoplaza en Marqt lieten eerder deze week weten dat ze dat wel gaan doen. Supermarkten hebben volgens Ekoplaza voldoende tijd gehad om zich voor te bereiden op de inname van blikjes. Net als bij kleine flesjes bedraagt het statiegeld op blikjes vijftien cent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!