Belt jouw bedrijf al met Teams? 

Microsoft Office 365 is een van de meest gebruikte kantoorsoftware pakketten. Grote kans dat jouw bedrijf daar ook mee werkt. En dat jij en je medewerkers dus vaak via Teams vergaderen en contact onderhouden. Maar bellen jullie ook al met Teams? Want ook dat is mogelijk met Microsoft Teams. En met het juiste beleid levert je dat een hoop voordelen op.

Online vergaderen
Door het vele thuiswerken van de afgelopen jaren heeft vergaderen via Teams een flinke vlucht genomen. Zo kon je elkaar toch zien en spreken, ook al zat je allemaal op een andere locatie. Nu hybride werken steeds meer de norm wordt, blijft dit ook de komende jaren een populaire vorm van communicatie. 

Bellen met Teams
Teams is niet alleen beschikbaar als desktop applicatie, maar ook als mobiele applicatie. Je hebt vast al eens een meeting gehad, waarbij een deelnemer via die mobiele applicatie aan het gesprek deelnam. Maar gebruiken jouw team ook de belfunctie van Teams? Je kunt hiermee niet alleen intern bellen en gebeld worden, maar ook extern. Teams faciliteert namelijk zowel PSTN als VoIP gesprekken.

Moderne mogelijkheden
Teams biedt allerlei moderne mogelijkheden voor bellen. Denk aan een auto attendant, een oproep wachtrij, het opnemen van gesprekken, gesprekken in de wacht zetten en weer ophalen. Met Team schakel je oproepen ook makkelijk door naar een ander nummer, een groep of naar een voicemail. Eigenlijk alles wat je gewend bent van moderne telefonie.

Plaatsonafhankelijk werken
Wanneer je ook extern bellen via Teams laat lopen, wordt het makkelijker om vanaf elke locatie te werken. Je medewerkers hebben geen vaste telefoon meer nodig, want in de Teams applicatie beschikken ze over dezelfde mogelijkheden. Dat scheelt ruimte op de bureaus en je hoeft in de toekomst geen kosten meer te maken voor vervanging.

Integreren met telefooncentrale
Teams kan met veel telefooncentrales geïntegreerd worden, maar je kunt er ook voor kiezen om volledig over te schakelen naar Teams en bellen vanuit de cloud. Werk je al met een klantcontact platform als 3CX, Xcally en Genesys, dan kan Teams hiermee gekoppeld worden. Zo krijg je meer mogelijkheden om efficiënter én goedkoper te werken en haal je het maximale uit Microsoft Teams.

Niet altijd een succes
Bellen met Teams is dus technisch geen probleem en biedt veel voordelen. Toch is het niet altijd een succes. Waarom? Omdat de macht der gewoonte er vaak voor zorgt dat mensen hun mobiel pakken en vanuit contacten of laatste oproepen bellen. En niet via de Teams app. Zoiets wordt niet vanzelf opgepakt.

Zorg voor duidelijk beleid
Wil je binnen jouw bedrijf het maximale uit Teams halen, dan is er dus duidelijk beleid nodig. Bedenk vooraf hoe je medewerkers stimuleert om daadwerkelijk op hun mobiel via de app te bellen. Zo zet je sneller de gedragsverandering in gang die noodzakelijk is om de vruchten te plukken van de voordelen van bellen met Teams. En daarmee wordt het voor je medewerkers ook logischer om voortaan alle telefoontjes via Teams te doen.

Meer weten over bellen met Teams?
Neem contact op met Sound of Data en ontdek wat teams voor jou bedrijf kan opleveren!

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!