Ahold-zaak: "Gevolgen andere concerns"

De strafzaak tegen Ahold heeft mogelijk verstrekkende gevolgen voor bestuurders van andere bedrijven. Deze zouden vaker het doelwit kunnen worden van Justitie. Dat stelt de verdediging van de vier voormalige Ahold-bestuurders.

Volgens Mischa Wladimiroff, raadsman van Cees van der Hoeven, is het hek van de dam als de rechtbank besluit de eisen van de Officier van Justitite over te nemen. “Een minister is ook niet verantwoordelijk voor elke handtekening die hij zet.” Het gaat vooral om de vraag of een topman iets verweten kan worden als hij zegt niet op de hoogte te zijn geweest, aldus de advocaat.

De advocaten van de ex-topmannen openden gisteren de aanval op het Openbaar Ministerie. Dat zou eenzijdig opereren, en het strafdossier op lichtzinnige wijze hebben opgebouwd. Bovendien zou het ten onrechte blijven spreken van een schandaal. Ed van Liere, advocaat van Michiel Meurs: “Een dergelijke beeldvorming is goed voor de bühne, maar doet de waarheidsvorming tekort.” De advocaten hebben vrijspraak geëist voor hun cliënten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!