Jumbo stopt met tabaksverkoop in vier supermarkten

Jumbo start een test rondom een nieuw winkelconcept waarin de supermarktketen stopt met de verkoop van tabak. Dat bevestigt een woordvoerder aan RetailTrends. 

In drie Brabantse Jumbo-supermarkten (in Vught, Heeswijk-Dinther, Nuenen) en één winkel in Zuid-Holland (Krimpen aan de IJssel) begint de keten over twee weken met een nieuwe testopstelling. Hierin komt de verkoop van tabaksproducten niet meer terug. “We moeten ons voorbereiden op het verbod volgend jaar”, aldus de woordvoerder. 

De supermarktketen bereidt zich met het nieuwe concept voor op het tabaksverbod dat vanaf 2024 ingaat. Het omgooien van de supermarkten in Brabant resulteert in lokaal omzetverlies, maar: “We moeten ons voorbereiden op de toekomst.”

In de testopstelling komt de servicebalie niet meer terug in de winkels. In plaats hiervan worden kassa’s uitgerust met een servicepunt. Dit zodat klanten vragen en verzoeken kunnen neerleggen bij medewerkers tijdens het afrekenen. 

Reacties 2


Leonard Van Liere 2 jun, 15:26

Ja hoor, de caissières zijn ook de info-balie, nu dan weet je hoe dat gaat. Weten weinig tot niets en mogen weinig tot niets. Dus wachten met een rij klanten hijgend in je nek waarna de caissières via de telefoon op zoek gaat naar een “meerdere” . Lekker dus, gelijk vroegere tijden


Anton van Laaren 2 jun, 18:27

Caissières hebben helemaal geen tijd om info te geven over specifieke vragen van klanten. Slechte actie dus van Jumbo om de servicebalie te laten vervallen. Het wordt een chaos!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!