De Chinese tak van Carrefour is een campagne gestart om corruptie onder werknemers uit te roeien. Het Chinese hoofdkantoor heeft laten weten harde straffen te zullen uitdelen aan personeel dat toch over de schreef gaat.

Volgens insiders wordt de foodsector in het Aziatische land geplaagd door corruptie. Er is sprake van een overvloed aan leveranciers, die allemaal hun product in de winkels willen zien staan. Dat proberen ze maar al te vaak te bereiken door middel van omkoping en andere malafide praktijken. Ex-werknemers stellen dat ook binnen Carrefour China, hoger geplaatst personeel niet uitgezonderd, sprake is van corruptie.

Hoewel de Chinese afdeling van het Franse concern stelt al langere tijd streng toe te zien op dergelijke misdragingen, heeft het nu een speciaal team opgezet dat corruptie onder werknemers moet opsporen. Ook zal het waarschijnlijk zijn wervingsbeleid herzien, en zullen inkoopbeslissingen niet langer door individuele winkels, maar door hun regionale kantoren worden genomen.