Wheelys wil keten van zelfrijdende supermarkten

Wheelys wil keten van zelfrijdende supermarkten

Wheelys heeft in Shanghai de eerste vestiging van zijn concept Moby Mart geopend. Het is een prototype voor een zelfrijdende mobiele supermarkt zonder personeel en kassa’s.

De compacte supermarkt op wielen moet volgend jaar een vervolg krijgen. Daarbij moeten consumenten via een app de dichtstbijzijnde Moby Mart kunnen lokaliseren. In de winkel kunnen zij de items scannen via de app en vervolgens de deur uit lopen, waarbij het verschuldigde bedrag automatisch via de app wordt afgeschreven. Wheelys wil later ook een thuisbezorgservice met drones aan Moby Mart toevoegen.

Wheelys werkt voor de technologie samen met Hefei University Technical Institute. De startup wil uiteindelijk een grote vloot van zelfrijdende supermarkten, die als de voorraad op raakt uit zichzelf  heen en weer rijden tussen het magazijn en drukke plekken in de stad. Ook moeten ze voorraad kunnen uitwisselen met een andere Moby Mart.

Moby Mart is 24 uur per dag geopend en heeft geen personeel. Eerder opende Wheelys al een kassaloze supermarkt onder eigen naam.

Bekijk hoe Moby Mart werkt in de video op RetailTrends.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends