DHL introduceert compacte pakketkluiswand 

DHL introduceert compacte pakketkluiswand 

DHL opent op verschillende plekken in Nederland pakketkluizen die consumenten kunnen openen met hun smartphone. De zogeheten DHL Locker is een compactere versie van de eerder geïntroduceerde DHL Parcelstation.

De nieuwe pakketkluiswand neemt minder ruimte in beslag, waardoor hij volgens DHL beter geschikt is om te plaatsen in winkels, winkelcentra, kantoren en scholen. Consumenten kunnen bij een bestelling in een webshop aangeven het pakket in een DHL Locker te willen ontvangen. Vervolgens krijgt de ontvanger een unieke code via sms of e-mail. Met de bijbehorende Locker app kan hij zijn smartphone als afstandsbediening om de locker te openen.

DHL richt zich met de nieuwe kluiswanden op plekken waar veel consumenten samenkomen, zoals winkelcentra en stations. In onder meer winkelcentra in Arnhem, Dordrecht en Delft en Formido-winkels in IJsselstein en Rotterdam zijn de nieuwe pakketkluizen al geplaatst.


 

Reacties

Het is jammer dat alle post en pakketbedrijven op dit gebied niet samenwerken, straks heeft elk pakketbedrijf of grote e-tailer zijn eigen pakketkluizen, op sommige locaties meerdere naast elkaar maar niet opengesteld voor elkaars pakketten. Met andere woorden, bestel je in een webshop die werkt met DHL dan moet je naar locatie A want de pakjes van PostNL worden daar niet in geaccepteerd en vice versa. Totaal onhoudbaar.

Die 'last mile' is al zo kostbaar, de verschillende post en pakketbedrijven hadden beter een overkoepelend project opgetuigd en dit soort systemen gedeeld.

Geplaatst door Seb Seb op 30 oktober 2017 om 13:59

Laatste nieuws

RetailTrends