HEMA moet Levi's miljoenen betalen

HEMA moet Levi's miljoenen betalen

HEMA moet ruim 4,4 miljoen euro schadevergoeding betalen aan Levi’s. De Nederlandse winkelketen heeft broeken verkocht die inbreuk maken op een beeldmerk van Levi’s. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank van koophandel in Brussel, die op Boek9.nl is gepubliceerd.

De zaak draait om de achterzakken van de spijkerbroeken. Het Amerikaanse label heeft een V-vormig stiksel op de kontzak, die ook terugkomt in het ontwerp van HEMA. Volgens de rechter bestaat er gevaar voor verwarring, omdat de kontzakken sterk op elkaar lijken. Bovendien is het een beschermd beeldmerk, die bekendheid geniet onder het winkelende publiek.

De rechtbank heeft HEMA veroordeeld tot een schadevergoeding van twintig euro per verkochte broek. Omdat de retailer in totaal 221.603 broeken heeft verkocht, komt de boete uit op ruim 4,4 miljoen euro. Als HEMA alsnog vergelijkbare broeken verkoopt, moet het bedrijf honderd euro per verkocht exemplaar betalen. Deze boete kan oplopen tot maximaal vier miljoen euro.

HEMA reageert niet op de uitspraak zolang de procedure loopt.

Reacties 2


Theo Terdu 17 mei, 10:28

Bizarre uitspraak en boete voor een bedrijf dat het toch al moeilijk heeft. Ik neem aan dat Hema direct in hoger beroep gaat en van daaruit probeert een deal te sluiten


Henk de Vente 17 mei, 11:35

Wat een vreemde reactie. HEMA loopt al jaren op het randje van wat wel en niet mag op het gebied van copy past en namaken. Er zijn ook tientallen schikkingen getroffen met ontwerpers in de loop der jaren. Deze kwamen er achter dat hun ontwerpen schaamteloos nagemaakt waren door HEMA.

Dus als iemand de klappen van de zweep kent / had moeten weten, is het HEMA wel.

HEMA gaat ook dan gewoon betalen / schikken en het verhaal naar buiten toe zal wel zijn dat het een stagiaire is geweest.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!