Walmart verkoopt via een 3D-appartement

Walmart verkoopt via een 3D-appartement

Walmart is gestart met een pilot rond de verkoop van producten via een virtueel appartement. Consumenten kunnen een ‘virtuele winkeltour’ maken door het appartement, die met zo’n zeventig items is aangekleed.

De 3D-omgeving is gevuld met zowel nationale merken als producten uit het private label-aanbod. Terwijl ze de ruimte virtueel ontdekken, kunnen consumenten in elke kamer op een item klikken waar ze meer informatie over willen. De items staan ook weergeven onder het 3D-appartement, waar ze direct zijn te bestellen. Het appartement is zowel direct in de browser als met een virtual reality-bril te bekijken.

Walmart start in juli ook met een nieuwe manier om een complete inrichting snel en makkelijk te kopen. Daarvoor wordt het mogelijk om meerdere items tegelijk aan de winkelmand toe te voegen. De Amerikaanse winkelketen start met vijf collecties van elk maximaal twintig items. Daarmee speelt Walmart in op de start van het nieuwe collegejaar, als veel nieuwe studenten voor het eerst op kamers gaan.

De apartmentstore is niet alleen online, maar ook fysiek een oprukkend fenomeen. Onder meer in Parijs, Londen, New York en Amsterdam zijn zulke winkels te vinden. Lees in het juninummer van RetailTrends meer over de opkomst van de apartmentstore. Nog geen member? Klik dan hier voor meer informatie.

Reacties

Dit heb en we ook gewoon in Nederland.
Www.bijzondergemakkelijk.nl

Geplaatst door Bas Driessen op 1 juli 2018 om 14:54

Laatste nieuws

RetailTrends