Lesara duikt op in de winkelstraat

Lesara heeft afgelopen weekend zijn eerste fysieke vestiging geopend. De online modediscounter heeft zich met een kleine, tijdelijke winkel gevestigd in winkelcentrum Alexa aan de Alexanderplatz in Berlijn.

De winkel draagt de naam Styled by Lesara en heeft een omvang van zo’n twintig vierkante meter. Lesara heeft de winkelruimte gewonnen bij de verkiezing ‘First Store by Alexa’, die nieuwkomers een podium moet geven. Lesara mag er een half jaar gebruik van maken. 

Lesara heeft als doel om een nieuw offline winkelconcept te creëren, waarbij technologie en mode worden gecombineerd. Zo is er een groot aanraakscherm met een stemfunctie in de winkel, die klanten ‘centraal zet in alle assortimentsbeslissingen’. Ze kunnen via een speciaal ontwikkelde app stemmen op de producten die ze zowel online als offline zouden aanschaffen. De artikelen met de meeste ‘likes’ worden geproduceerd en zijn een korte tijd later ook daadwerkelijk verkrijgbaar. In de winkel zijn zo’n honderd items te koop, die voortdurend wisselen.

De Duitse startup ziet de pop-up winkel als een eerste stap naar de fysieke winkelstraat. “We zijn benieuwd hoe het concept door de klanten wordt ontvangen”, aldus head of brand marketing Vincent Grassegger. Online is Lesara al in 24 landen actief, waaronder in ons land.


What's Next in Retail Tech op 13 november
Nieuwe technologie brengt ons aan de vooravond van grote verandering. Machine learning, kunstmatige intelligentie en big data bieden ongekende mogelijkheden. 3D-printers, neurotechnologie en robots zorgen voor nieuwe kansen. Wat betekent dat voor jouw retail- en merkorganisatie? Het nieuwe RetailTrends-event What's Next in Retail Tech prikkelt retailers en merken om uit hun comfortzone te komen. What's Next in Retail Tech brengt je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, reikt handvaten aan hoe je technologie inzet voor nieuwe manieren om klanten te binden en biedt een inkijkje in de dag van overmorgen. Kijk voor meer informatie op whatsnextinretailtech.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!