'Bushalte 2.0' met pakketkluis en winkeltje in aantocht

De provincie Zuid-Holland wil experimenteren met nieuwe bushaltes, die onder meer een ophaalpunt voor pakketten krijgen. De eerste drie haltes worden in het eerste kwartaal van 2019 geplaatst.

De 'bushalte 2.0' is een initiatief van startup EVAnet. Het moet een logistieke hub worden, die verschillende relevante services combineert. De halte wordt onder meer voorzien van kluisjes, waar busreizigers, bezoekers en bewoners onlinebestellingen kunnen laten afleveren. Ook een winkeltje of een plek voor deelfietsen zou behoren tot de opties om de haltes mee uit te breiden. De precieze invulling wordt per locatie bekeken.

Waar de eerst bushaltes komen, wordt later bekendgemaakt. Mocht het project aanslaan, dan worden meer haltes omgebouwd. Het bedrijf zou bij voorkeur alle 32 duizend bushokjes in Nederland aanpassen. Vooral locaties buiten stadscentra zouden geschikt zijn voor deze nieuwe haltes. Omdat daar de voorzieningen meestal minder zijn.

Er is al veel enthousiasme voor het concept van EVAnet. Het bedrijf is in de top 25 terecht gekomen van van de Accenture Innovation Award Competition. Tijdens de door de provincie Noord-Holland georganiseerde Demoday werd het gepitchte concept goed ontvangen.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!