Advertorial: Vakbeurs ICT & Logistiek laat zien dat moderne ICT-systemen onmisbaar zijn in retail

Advertorial: Vakbeurs ICT & Logistiek laat zien dat moderne ICT-systemen onmisbaar zijn in retail

De complexiteit in retail- en groothandelketens loopt uit de klauwen. Wie zijn klanten geen nee wil verkopen, zal snel moeten schakelen tussen verschillende voorraadpunten en distributiekanalen. Wie tegelijkertijd zijn kosten in de hand wil houden, zal zijn operatie slimmer moeten inrichten. De vakbeurs ICT & Logistiek laat op 7 en 8 november zien dat moderne ICT-systemen onmisbaar zijn in retail en groothandel.

Wat voor retailers geldt, geldt ook voor groothandels. Klanten bestellen steeds vaker en steeds later via internet en verwachten een snelle levering conform hun specificaties. Ligt een artikel niet in het dichtstbijzijnde distributiecentrum op voorraad? Dan moet het uit een ander voorraadpunt in de keten komen, of dat nu een warehouse, een depot of een winkel is. Die toenemende vraag van klanten om service op maat leidt tot extra complexiteit en extra kosten, die retailers en groothandels alleen dankzij moderne ICT-systemen onder controle kunnen houden.

René van den Elsen en Jos Koenders zijn twee adviseurs die retailers en groothandels helpen bij de selectie en implementatie van warehouse management systemen (WMS). Zij praten dagelijks over de logistieke uitdagingen die deze bedrijven ondervinden. “Neem als voorbeeld de internationalisering”, verklaart Van den Elsen. “Een Nederlandse groothandel in voedingssupplementen is dankzij zijn webshop in korte tijd erg snel gegroeid, maar krijgt nu opeens ook orders uit Duitsland. Om ook die klanten korte levertijden te garanderen wil het bedrijf een lokaal voorraadpunt creëren, maar hoe stuur je dat aan?”


>> Lees het hele artikel op de website van ICT & Logistiek en registreer direct gratis.
 

RetailTrends