Advertorial: Gratis online training ‘Goed omgaan met dementie in de winkel’ voor winkelmedewerkers

Advertorial: Gratis online training ‘Goed omgaan met dementie in de winkel’ voor winkelmedewerkers

Klanten die op één dag drie keer hetzelfde kopen, problemen hebben met pinnen, onrustig gedrag vertonen en producten niet kunnen vinden. Door onze vergrijzende bevolking krijgen winkelmedewerkers steeds vaker te maken met klanten met dementie. Herkennen zij de signalen van dementie? En zo ja, hoe gaan ze hier op een goede manier mee om? Voor alle winkelmedewerkers- en ondernemers in Nederland is daarom vanaf nú de gratis online training ‘In de winkel’ beschikbaar via www.samendementievriendelijk.nl/winkel.  

1 op de 5 mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is dat zelfs gemiddeld 1 op 3. Het aantal mensen met dementie verdubbelt de komende jaren. Ook in winkels krijgen ondernemers en medewerkers dus steeds vaker te maken met klanten met dementie. 70% van alle mensen met dementie woont thuis en doen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig de boodschappen. Maar dat kan alleen met wat hulp en begrip van winkelmedewerkers. 

Samen dementievriendelijk, een initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM en het Ministerie van VWS ontwikkelde daarom de gratis online training ’in de winkel’. In 15 minuten leren winkelmedewerkers hoe ze de signalen van dementie bij klanten kunnen herkennen. Maar óók hoe ze op een goede  manier met deze mensen om kunnen gaan.  De training geeft winkelmedewerkers het vertrouwen om mensen met dementie te benaderen en het gevoel echt iets voor ze te kunnen betekenen. En vanuit deze maatschappelijke gedachte verbetert natuurlijk ook de kwaliteit van dienstverlening. 

Voor winkeliers die hun medewerkers een meer intensieve training willen bieden, zijn er ook trainingen van 2 uur op locatie beschikbaar. Verschillende grote retailorganisaties doen al mee, zoals Albert Heijn en KPN. Maar ook kleine winkels; van de bakker op de hoek tot de buurtsuper of wijkapotheek. Zij brengen de kennis uit de training dagelijks in praktijk. Doet u ook mee? Samen maken we de Nederlandse winkels dementievriendelijk. 

De online training is voor iedereen die werkzaam is in de retail- en detailhandel gratis te volgen op www.samendementievriendelijk.nl/winkel.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends