Advertorial: House of Lena: inspirerend én vernieuwend

Advertorial: House of Lena: inspirerend én vernieuwend

Een winkelomgeving creëren met een toegankelijke visie op mode en lifestyle met een toegevoegde waarde voor de doelgroep. Dat is wat Babette Boers van House of Lena in Leidsche Rijn Centrum in samenwerking met MVRO heeft gerealiseerd. Babette’s doel is om vrouwen te verrassen met unieke kleding en de bezoeker te inspireren met een breed aanbod van fashion en woonaccessoires. 

Creativiteit als achtergrond
Met haar ervaring in de fashion retail, opgedaan als buyer bij Men At Work, kan Babette de wens van haar doelgroep goed inzichtelijk maken en hierop inspelen. De plotselinge neergang van haar voormalige werkgever gaf haar al snel energie om zelf een winkelconcept te starten. Toen de mogelijkheid van een eigen winkel van 220 m2 in Leidsche Rijn Centrum zich voordeed, ging ze direct aan de slag om haar droom te verwezenlijken.

Van idee naar uitvoering
Na het bepalen van haar bedrijfsplan en treffen van financiële voorzieningen, kon voor het Babette het echte werk beginnen.  Dankzij haar creatieve achtergrond, Babette studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten, was ze zelf in staat om het interieur van House of Lena te ontwerpen. Daarnaast hielp haar ervaring in retail met het vinden van een geschikte collectie, die perfect aansluit bij haar doelgroep. 

Vernieuwend concept
Babette heeft zo een vernieuwend concept neergezet, waarbij het uitgangspunt is om de doelgroep toegang te geven tot de meest unieke kleding en mooie merken. Als concept werd gekozen voor een multi-brand concept store, met de focus op Scandinavische mode en lifestyle voor vrouwen en kinderen. In de praktijk blijkt de leeftijd nog breder en dat stemt Babette vreugdevol. 

De winkel heeft ze vernoemd naar haar oma Lena, om zo dicht bij zichzelf te blijven en de warme, familiaire uitstraling uit te dragen.

Gerealiseerd in samenwerking met MVRO
Het ontwerp en de creatieve inrichting werd door Babette verzorgd, terwijl de uitvoering van het project door MVRO gedaan werd. De gedachte bij het ontwerp was dat het oorspronkelijke pand in ere werd gelaten, waarbij het interieur flexibel aan te passen is, zonder dat de rustige uitstraling aangetast wordt. 

De rol van MVRO in het project
In dit project nam MVRO onder meer de constructieve en technische berekeningen, het lichtplan, de inkoop van e-installaties en het meubilair voor haar rekening. MVRO heeft gefaciliteerd in het project door flexibele meubels en stellingen te leveren en te installeren. Dit heeft ervoor gezorgd dat Babette eenvoudig haar winkelindeling kan laten spelen op haar behoeftes en laatste trends en ontwikkelingen.

Tijdens het project werden veel hobbels overwonnen. Zo was bijvoorbeeld het plafond een meter hoger dan op de tekening van de verhuurder stond. MVRO heeft adequaat op deze problemen ingespeeld, mét inachtneming van het budget, kwaliteit en uitstraling van de winkel.

Doordat de oplevering gepland stond voor augustus 2018, vond een groot deel van de werkzaamheden plaats tijdens de bouwvak. Ondanks de grote tijdsdruk en tegenvallers, kon het project op tijd en naar verwachting opgeleverd worden. 

Toegevoegde waarde voor Leidsche Rijn
De luxueuze en warme uitstraling en het flexibele aanbod van topmerken maken van House of Lena een absolute toegevoegde waarde aan Leidsche Rijn Centrum. Benieuwd naar het eindresultaat en de ervaring met MVRO? Ga dan eens een kop koffie drinken bij House of Lena en ontdek het zelf! House of Lena is gevestigd aan de Wenenpromenade.

Reacties

Babette, het ziet er uitnodigend uit, wie weet komen we ooit richting
Leidsche Rijn. wij wensen je heel veel succes en shop plezier.
Groetjes Noud- Daphne- Nelly Basten Venlo

Geplaatst door Nelly Basten op 9 november 2018 om 09:57

Babette, Van Harte gefeliciteerd!
De familie uit Waasmunster ziet nu zeker een reden om het naar Leidsche
Rijn centrum te komen. En een vette knipoog naar onze Tante Leen.
Alvast veel succes.

Geplaatst door Julie Goossens op 9 november 2018 om 12:45

Babette, wat een mooie eigentijdse winkel heb je ontworpen. Ook de naam vind ik heel bijzonder geeft een aparte uitstraling .
Ik wens je heel veel succes en hoop dat aan al je verwachtingen voldaan wordt !
En misschien zien we elkaar nog eens in zaak.
El Denie Sittard .

Geplaatst door El Denie op 10 november 2018 om 15:02

1x geweest. Lastige locatie op een nog niet bewezen centrum. Daarbij matige beleving, passief afstandelijk personeel. Ik hoop dat men dit kan keren.

Geplaatst door R Fuchs op 13 november 2018 om 22:36

De locatie zal zich zeker nog moeten bewijzen. Het winkelgebied is volledig nieuw en moet nog bij velen op de radar komen, wat tijd kost.
Erg jammer dat u de beleving miste waar iedereen juist zo van onder de indruk is.
We zijn als klein team enorm gebrand op de perfecte afstemming qua service en proberen zo goed mogelijk te levelen met de behoefte van de klant. Dat resulteert inderdaad niet in een agressieve en opdringerige benadering, maar wordt door onze klanten juist als enorm positief ervaren. Zodra een klant de ruimte of openheid toont tot gesprek, springen wij er vol enthousiasme en overgave in.

Geplaatst door Babette Boers op 16 november 2018 om 11:07

Prachtige, strakke, warme zaak. Heel origineel ingericht. Service van hoog niveau niet opdringerig. En een fantastisch assortiment voor dames en kinderen. Kom er erg graag.

Geplaatst door Eelco De smit op 23 november 2018 om 13:00

go for it,don t give up,babette daar ben je goed in,we zijn trots op jou!! jij hebt n goede smaak,dat zie je terug in de collectie die in jouw stoere "house of lena" hangt!! liefs van pap en mam!!

Geplaatst door trinette boers op 17 december 2018 om 09:13

Laatste nieuws

RetailTrends