Ahold Delhaize komt met zelfrijdende minisupermarkt

Ahold Delhaize zet vanaf komend voorjaar autonome bezorgvoertuigen in bij zijn Amerikaanse formule Stop & Shop. Die brengen boodschappen niet alleen zelfstandig aan huis, maar stellen klanten ook in staat bij de voordeur producten te kiezen en te betalen.

Het supermarktconcern werkt samen met startup Robomart, dat zijn zelfrijdende bezorgvoertuig vorig jaar presenteerde op de CES. Klanten van Stop & Shop kunnen een wagen oproepen via een smartphone-app. Bij aankomst moeten ze naar buiten gaan, de deuren ontgrendelen en de producten kiezen die zij willen hebben. Vervolgens sluiten ze de deuren, waarna RFID- en computervisietechnologie automatisch registreert wat er gekocht is. De mobiele betaling vindt automatisch plaats en een digitale bon wordt binnen enkele seconden verstuurd.

Robomart moet zowel supermarktproducten als maaltijdpakketten gaan afleveren, in eerste instantie in Boston en omgeving. De gekoelde voertuigen worden op afstand in de gaten gehouden en tijdens hun route steeds bevoorraad met verse producten van Stop & Shop. "Op deze manier maken we gebruik van nieuwe technologie om het winkelen voor onze klanten te vergemakkelijken, door de winkel in feite naar hen toe te brengen", zegt president Mark McGowan van Stop & Shop.

Eerder deze week maakte Ahold Delhaize al bekend zijn supermarkten van Giant, Martin’s en Stop & Shop te vullen met vijfhonderd robots. Die struinen de supermarkten af naar lege schappen en herkennen ook potentieel struikgevaar op de winkelvloer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!