Groningen maakt werk van efficiëntere pakketbezorging

De provincie Groningen en bezorgdienst Dropper gaan samenwerken om de stadsdistributie te verbeteren. De bedoeling is dat koeriers van verschillende ondernemingen pakketten van elkaar gaan bezorgen en ophalen in de stad Groningen. Voor het opstarten van de onderneming heeft Dropper een subsidie van tweehonderdduizend euro ontvangen van de provincie.

De provincie zegt dat de nieuwe onderneming van Dropper, die zichzelf omschrijft als ‘marktplaats voor stadslogistiek’, efficiënt en kostenbesparend is. Een pizzakoerier kan straks ook een bloemetje bezorgen en een schoenenwinkel schoenen rechtstreeks bij de klant leveren zonder tussenkomst van een dc, is het idee.

Daarnaast stelt de provincie dat de onderneming ervoor zorgt dat lokale ondernemer makkelijker kunnen concurreren met grote landelijke ketens en kortere bezorgtijden kunnen waarborgen. De provincie wijst ook op duurzaamheid. Minder bezorgbusjes en koeriers van verschillende bedrijven hoeven straks langs dezelfde adressen te rijden.

Het opzetten van de nieuwe onderneming levert zeventien nieuwe arbeidsplaatsen op. De provincie denkt dat met de onderneming van Dropper straks behalve Groningen ook andere steden bediend kunnen worden.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!