Opnieuw flink verlies voor About You

Opnieuw flink verlies voor About You

Onlinemodeverkoper About You leed vorig jaar een verlies van 114,6 miljoen euro. Dat is iets minder dan in 2017: 115,3 miljoen euro. De omzet nam wel flink toe, van 283,2 miljoen naar 457 miljoen euro.

Dat blijkt uit het jaarverslag van de Otto Group, die iets meer dan de helft van de aandelen van About You heeft. Heartland A/S, de investeringsmaatschappij van modeconcern Bestseller, verwierf vorig jaar voor 300 miljoen euro 29 procent van de aandelen.

About You, met het hoofdkantoor in Hamburg, werd opgericht in 2014. Sinds oktober 2017 is er een webshop in Nederland.

RetailTrends ging vorig jaar op bezoek bij About You en sprak met managing director Tarek Müller.

Reacties 5


J.A. Vos 25 mei, 07:20

ik vraag me af hoe lang dit soort webshops met hun gratis verzending en retour nog door kunnen gaan. Allereerst verzieken ze de markt, is hun verdienmodel een sterfhuisconstructie en gaan ze straks alsnog ten onder wanneer ali express vaste grond onder de voeten krijgt in Europa.
Onbegrijpbaar dat investeerders hier geld in blijven pompen....


Hugo Vis 25 mei, 08:00

Zalando, About You, Boozt, Asos, etc. allemaal buitenlandse bedrijven die vol hebben ingezet op de Nederlandse markt. Dit is echter allemaal export en het "niet" verdien model van deze bedrijven nekt de kleinere Nederlandse mode retailers die wél winst moeten maken. In Ali express zie ik echter geen bedreiging voor de Nederlandse markt, wat een rommel wordt daar verkocht en terugsturen kan je al helemaal vergeten. In Nederland hebben we de ACM die de nieuwe EU wet op Geo discriminatie moet handhaven, maar dat vooralsnog niet doet. Alle grote Europese Online spelers negeren vooralsnog deze wetgeving en hebben vrij spel. Kom op ACM , doe je werk!


Rudolf J. 25 mei, 14:05

Mooi zo, hopelijk gaan ze snel failliet.


Serge Van Der Poorten 27 mei, 09:42

Mijn grootvader die jarenlang zakenman was zou deze ‘about you’ terecht stielbedervers hebben genoemd. De markt verzieken en ondertussen zelf overkop gaan....


Jelle Nuijen 27 mei, 16:23

Deze kloot firma verpesten de totale detail handel. Waar gaat dit heen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!