IKEA streeft naar 100 procent circulaire producten in 2030

IKEA wil in 2030 al zijn producten recyclen of hergebruiken. De Zweedse meubelgigant maakt daarmee een begin door matrassen te gaan verkopen die na gebruik weer bij de klant worden opgehaald. Dat vertelt country sustainability manager Alberic Pater op de Dutch Design Week in Eindhoven. 

"Jaarlijks worden er 1,5 miljoen matrassen weggegooid. Het goede nieuws is dat een matras voor 95 procent gerecycled kan worden", vertelt Pater. Voor negentien euro haalt IKEA de matras bij de klant op, om er vervolgens nieuwe matrassen van te maken. Dat gemak moet de consument een duwtje in de goede richting geven. Daarvoor zijn wel een paar nieuwe technologieën vereisd. Het foam uit de matrassen kan nu bijvoorbeeld nog niet goed gerecycled worden. Daar worden nieuwe fabrieken voor gebouwd.

Eerder kondigde IKEA al aan dat het bedrijf startte met de verhuur van meubels. Bovendien wil het in 2030 voor al zijn producten gerecyclede en hergebruikte materialen gebruiken, en wordt in 2020 gestopt met het gebruik van single use-plastic. Binnenkort verschijnt op RetailTrends een interview met Pater en Paul de Jong, country retail manager voor IKEA Nederland. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!