2007 rooskleurig voor huishoudens

De financiële situatie van veel Nederlanders verbetert in 2007. De meeste huishoudens winnen tussen 0,75 en 1,5 procent aan koopkracht. Ook neemt de kinderbijslag toe met gemiddeld 35 euro per kind en stijgt bovendien de overheidsbijdrage voor de kinderopvang.

Ook gaan AOW’ers erop vooruit: zijn ontvangen 48 euro meer steun, en de uitkering van volledig arbeidsongeschikten in de wia groeit van zeventig procent van het laatstverdiende inkomen naar 75 procent. Starters op de woningmarkt profiteren van een hoger maximaal subsidiebedrag: dat stijgt van 105 duizend naar 170 duizend euro. Vanaf 1 juli komen er verder nieuwe taxitarieven, waardoor passagiers een vast tarief voor het instappen en gereden kilometers betalen, maar de reisduur buiten de ritprijs blijft. Het sofi-nummer heet vanaf het eerste kwartaal van 2007 het burger-servicenummer.

Andere vernieuwingen in 2007 zijn dat alle brommers, scooters en snorfietsen vanaf 1 januari een kenteken moeten hebben. Voorts zijn de bevoegdheden van justitie verruimd bij het opsporen van terroristische criminaliteit, en ook mag zij verhoren met videoconferentie afnemen. Ten slotte wordt de visakte vervangen door de vispas. Hiermee vervalt de zogenaamde ‘vrije hengel’ voor personen ouder dan 14 jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!