Winkelketen Gap overweegt verkoop

De Amerikaanse modewinkelketen Gap onderzoekt de verkoop van de beursgenoteerde onderneming. De keten, goed voor een jaaromzet van zestien miljard dollar, heeft het al tijdenlang moeilijk.

Sinds de zomer van 2004 wil het niet goed meer lukken met de verkoop in de meer dan drieduizend Gap-winkels. De afgelopen kerstperiode verliep zelfs rampzalig. Daardoor stelde het bedrijf voor de tweede keer in korte tijd de winstverwachting naar beneden bij. Een reorganisatie heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Wel slaagde bestuursvoorzitter Pressler erin het bedrijf financieel gezonder te maken. Het bedrijf heeft een betrekkelijk geringe schuld van 500 miljoen dollar.

Probleem is volgens verschillende analisten van Amerikaanse zakenbanken dat Gap er niet meer in slaagt zich te onderscheiden van de concurrentie. Andere modeketens, maar ook supermarkten als Target hebben de afgelopen jaren het concept van het bedrijf – klassieke, betaalbare vrijetijdskleding – gekopieerd en zijn daarmee aan de haal gegaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!