'Prijs kleding en schoenen gelijk aan 2002'

Het CBS meldde vorige week dat de gestegen inflatie in maart vooral kwam door duurdere kleding en schoenen. Volgens het CBS stegen kleding- en schoenenprijzen gemiddeld 3,5 procent. Volgens Mitex, de brancheorganisatie voor de modezaken, is dat echter verklaarbaar.

“De prijsstijging van kleding en schoenen afgelopen maart volgt op een lange periode van sterke prijsdalingen. Vanaf oktober 2002 tot en met mei 2006 daalde de consumentenprijzen voor kleding en schoenen, op één maand na, onafgebroken. Sinds juni 2006 stijgen de prijzen weer licht (tienden van procenten). Momenteel, april 2007, is het prijsniveau in kleding- en schoenenwinkels gelijk aan het prijsniveau van 2002. In de afgelopen vijf jaar zijn kleding en schoenen dus niet duurder geworden”, aldus Mitex.

Ook de verschuiving van de seizoenen beïnvloedt de inflatie. Ten opzichte van eerdere jaren werden de voorjaar- en zomercollecties 2007 eerder uitgeleverd aan de detailhandel, en hoe sneller nieuwe kleding en schoenen in de winkel liggen, des te hoger de inflatie lijkt te zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!