Bloemenveiling vaart wel bij mooi weer

De bloemenveiling FloraHolland heeft vorig jaar geprofiteerd van de goede weersomstandigheden. De veiling behaalde een nettowinst van 6,2 miljoen euro. Dat is vijftien procent meer dan het jaar ervoor.

De omzet van het bedrijf uit Naaldwijk kwam 6,5 procent hoger uit op 2,1 miljard euro. FloraHolland heeft kunnen profiteren van prijsstijgingen van ruim zes procent. De prijzen stegen vorig jaar door een daling van 1 procent in het totaal aantal bloemen en planten dat werd verscheept.

Verder hadden een betrekkelijk koele zomer en een zachte winter een goede invloed op de prijs, zei directeur Jacques Teelen van de veiling. De bloemenmarkt in Nederland heeft het echter wel moeilijk. Het marktaandeel van de Nederlandse veilingen in Europa is bijna veertig procent. Dit marktaandeel daalt de laatste jaren licht door het verdwijnen van de teelt van massaproducten naar het buitenland. De Nederlandse telers zijn daarom steeds vaker aangewezen op de teelt van duurdere bloemen en planten, zoals orchideeën.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!