Cao-onderhandelingen supermarkten vastgelopen

De cao-onderhandelingen voor de supermarkten zijn maandagavond vastgelopen. Het eindbod van de werkgevers was voor de vakbonden ‘bijzonder teleurstellend’, zei onderhandelaar Fedde Monsma van de CNV dienstenbond.

De werkgevers willen een verplichting voor de medewerkers om 24 zaterdagen per jaar te werken. “Dat betekent om de zaterdag werken”, aldus Monsma. Volgens hem hebben de supermarkten al genoeg moeite personeel te krijgen, en ‘met zo'n maatregel wordt dat er niet beter op’.

Ook het loonbod bleek voor de bonden onverteerbaar. Over 2007 boden de werkgevers twee procent loonsverhoging, drie procent over 2008 en weer twee procent over 2009, met een looptijd van 2,5 jaar tot 30 september 2009. “In de context van de supermarktoorlog lijkt het wel of de werkgevers het over de rug van de werknemers willen uitvechten”, zei Monsma.

De CNV Dienstenbond zal het eindbod daarom niet met een positief advies voorleggen aan de leden. Die spreken zich er eind mei over uit. De cao voor de supermarkten geldt voor 220 duizend werknemers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!