Betalen met creditcard bij Dirk van den Broek

In supermarkten van Dirk van den Broek kan vanaf vandaag worden betaald met een creditcard. De keten stelt als eerste Nederlandse keten al haar kassa’s open voor het betaalmiddel, mits de klant vijftig cent extra bijdraagt.

“Aan het eind van de maand zien we regelmatig zwetende mensen bij de kassa, die niet weten of ze nog voldoende geld op hun rekening hebben staan”, zegt Dirk van den Broek junior. “Door af te rekenen met hun creditcard stellen ze de betaling uit, zodat ze weer even vooruit kunnen. Zie het dus als extra service.”

Supermarktketen Super de Boer heeft de afgelopen maanden in een aantal winkels al creditcardbetalingen, zonder kosten voor consumenten, getest. “Daar werd steeds vaker gebruik gemaakt van de creditcard”, stelt Marco Reeuwijk van EMS-card, het bedrijf dat de creditcardbetaling voor beide kruideniersconcerns verwerkt. “Er is dus duidelijk vraag naar. We verwachten dat uiteindelijk maximaal tien procent van de klanten op deze manier zal afrekenen.”

Onderzoek staaft de uitspraken van Reeuwijk. Zo blijkt uit onderzoek van creditcardmaatschappij American Express dat 41 procent van de creditcardbezitters behoefte heeft zijn dagelijkse boodschappen af te rekenen met de creditcard. Bovendien zijn deze klanten erg lucratief: waar een gemiddelde klant twintig euro uitgeeft, besteedt een creditcardklant ruim het dubbele. “Mensen geven makkelijker geld uit met hun creditcard”, aldus Reeuwijk, “maar ze rekenen er ook vooral de duurdere weekendboodschappen mee af”. Daarmee zijn de kosten er voor de supermarkt snel uit. Betalingen met contant geld zijn door alle verborgen kosten, zoals geldtransport, immers veel duurder. Pinbetalingen zijn wel goedkoper dan betalingen per creditcard.

Reacties 2


hossain tahiri 7 aug, 20:15

Ben al jaren een vaste klant van dirk van den broek,doe twee keer per maand grote boodschappen met min viza card en soms pin ik extra erbij
tot vandaag werd ik geweigerd om extra te pinnen,ik kreeg van de cassiere te horen dat extra pinnen niet meer mogelijk is
graag uw reactie


Elinor Encabo 19 aug, 18:13

Ja dat heb ik ook ervaren, waarom is bij pinnen niet meer mogelijk bij dirk vd broek met mijn mastercard? Is dit ook bij alle filialen?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!