Amerikaanse shoppingmall in Tilburg

In Tilburg liggen plannen op tafel om een groot winkelcentrum naar Amerikaans voorbeeld uit de grond te stampen. Voor de realisatie slaan de gemeente Tilburg en projectontwikkelaars OVG en MDG de handen ineen. Maar allereerst wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en wordt gekeken naar eventuele consequenties voor ondernemers in de binnenstad.

Volgens het eerste idee krijgt de shoppingmall een omvang van achttien hectare (27 voetbalvelden) met 100 duizend vierkante meter winkeloppervlak. Het winkel- en vrijetijdscentrum levert zeker 2500 arbeidsplaatsen op en de totale investering wordt geschat op 400 miljoen euro.

Het project is uniek voor Nederland; vergelijkbare concepten zijn alleen te vinden in enkele Europese hoofdsteden. De investeerders rekenen op een paar miljoen bezoekers per jaar. De Tilburgse burgemeester Ruud Vreeman sprak maandag van een kans voor de stad. De vraag was volgens hem niet of zulke winkelcentra in Nederland komen, maar wanneer en waar ze verschijnen. “Als het niet in Tilburg gebeurt, gebeurt het ergens anders. Het is een onomkeerbare ontwikkeling”, aldus Vreeman.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!