Biefstuk wordt fors duurder

Nu de EU de grenzen voor Braziliaans rundvlees heeft gesloten, dreigt biefstuk flink duurder te worden. Brazilië is goed voor tweederde van de Europese vleesimport.

Andere landen schroeven de prijzen op nu Brazilië niet meer mag leveren wegens mond- en klauwzeer. In restaurants gaat de prijs van entrecote of biefstuk de komende maanden met 45 tot 60 procent omhoog, verwacht de Dutch Meat Importers Association (DMIA). “In vijf weken tijd is de prijs van het vlees uit Argentinië en Uruguay al bijna 46 procent duurder geworden”, aldus Corné Wendt van de DMIA in de Stentor.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!