Actie voor behoud koopzondagen

Consumenten moeten op zondag kunnen shoppen, vinden de Raad Nederlandse Detailhandel, MKB-Nederland, de VVD, de Consumentenbond en de gemeenten. Zij houden daarom een actie voor het behoud van de koopzondag, zo heeft de VVD maandag bekendgemaakt.

Het kabinet wil het aantal koopzondagen aan banden leggen. Gemeenten kunnen straks minder gebruik maken van een ‘toerismebepaling’, waardoor ze meer dan twaalf koopzondagen per jaar kunnen houden. Het kabinet heeft de indruk dat zij onbedoeld en oneigenlijk gebruik van de regeling maken en dat gemeenten te makkelijk zeggen dat het om toeristisch gebied gaat. Het is de bedoeling dat de verscherpte toerismebepaling in 2009 ingaat.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hekelt de aangekondigde aanscherping en vindt dat dorpen en steden zelf moeten kunnen bepalen hoeveel koopzondagen er zijn. Volgens de Raad Nederlandse Detailhandel behalen winkeliers op een koopzondag twintig procent van hun weekomzet. In het gehele weekeinde wordt doorgaans veertig tot vijftig procent van de weekomzet gehaald.

Lees ook: ‘Alleen grote ketens profiteren van koopzondag’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!