Winkelmuziek te duur?

De kosten voor het draaien van muziek in winkels stijgen volgend jaar met 33 procent. Deze stijging is de Raad Nederlandse Detailhandel een doorn in het oog. Bovendien is de Raad het beu dat er 23 verschillende organisaties zijn die auteursrechten innen. Terechte verontwaardiging?

Linda Herkemij
Secretaris Raad Nederlandse Detailhandel
“Natuurlijk moet voor het draaien van sfeermuziek worden betaald. Maar ons gaat het erom dat de kosten almaar stijgen. Als je muziek wilt draaien in een winkel in Nederland, dan ben je overgeleverd aan de grillen van SENA. Gaat de prijs omhoog? Dan heb je die te betalen. Wij denken dat het draaien van muziek voor veel winkeliers te duur wordt en dat daardoor muziek straks uit de winkels verdwijnt.”

Anne Sevinga
Woordvoerder SENA, incasso-organisatie voor naburige rechten op muziek
“Bij de oprichting van SENA, vijftien jaar geleden, hebben we een introductiekorting ingesteld bij de inning van de naburige rechten, de rechten voor degenen die – behalve de componist – hebben meegewerkt aan het muziekstuk. Een dergelijke korting vonden we een goed middel onszelf op een vriendelijke wijze te introduceren. Maar het houdt een keer op, en daarom zijn we met alle brancheorganisaties om de tafel gaan zitten om nieuwe tarieven af te spreken. Door beëindiging van de introductiekorting en een prijsverhoging op basis van het consumentenprijsindexcijfer gaan de tarieven per 1 januari 33 procent omhoog. Deze prijsverhoging is dus goedgekeurd door alle brancheorganisaties in de detailhandel.”

De hele peiling is te lezen in het oktobernummer van RetailTrends.
Een jaarabonnement op RetailTrends? Klik hier
Een kunt een gratis proefnummer aanvragen via sales@retailtrends.nl

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!