Bruna moet boete betalen

Boekenketen Bruna is veroordeeld tot een boete van bijna vier ton. De rechter oordeelde dat de directie contractbreuk heeft gepleegd met een voormalige directeur, zo schrijft De Telegraaf vandaag.

Marcel Hoogeveen, voorzitter van het franchisebestuur, is niet blij met de uitspraak. “Dit valt rauw op mijn dak, gezien de fase waarin Bruna verkeert. Het voelt alsof wij wéér de rekening van de directie gepresenteerd krijgen.”

Begin 2004 sloot Bruna met vertrekkend verkoopdirecteur John Peeters een overeenkomst. Peeters zou voor vier jaar als consultant aan de organisatie verbonden blijven en bestaande eigen winkels en nieuwe winkels verkopen aan franchisenemers. Eind 2005 liet Bruna echter weten van de deal af te willen, aangezien ‘het vertrouwen in een vruchtbare samenwerking volledig is komen te vervallen’. Peeters stapte vervolgens naar de rechter. Hij meent dat zijn bedrijf omzet is misgelopen, omdat Bruna de deal ruim twee jaar voor het aflopen beëindigde. Algemeen directeur Hans Gelauff laat weten dat de directie zich beraadt op een hoger beroep.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!