FNV: 'Dit had Bijenkorf niet verwacht'

Werknemers van de Bijenkorf voeren sinds maandag met FNV Bondgenoten actie voor een cao. Volgens Henk van der Ploeg, bestuurder FNV Bondgenoten, laten de werknemers van de Bijenkorf nu echt zien 'dat ze het niet meer pikken'. "Het is een heel krachtig signaal naar de werkgever toe. Ik denk niet dat die dit ooit had verwacht", stelt de bestuurder woensdag in een persbericht.

In Groningen zijn duizenden oranje en blauwe ballonnen in de winkel losgelaten en loopt het voltallige personeel met een actiebutton op. "De Bijenkorf probeert onze acties steeds te stoppen. Zo lieten ze de brandweer komen om het loslaten van ballonnen te verbieden. Daarmee sneden ze zichzelf juist in de vingers, want terwijl de brandweer de ballonnen goedkeurde, werden de brandslangen van de Bijenkorf zelf afgekeurd", laat Van der Ploeg weten.

De acties bij de Bijenkorf blijven voorlopig doorgaan. Donderdag is de vestiging in Rotterdam aan de beurt voor een grote actie. FNV Bondgenoten roept daar voor en in de winkel met behulp van muziek, toeters en informatiemateriaal de werknemers op om in hun pauze naar buiten te komen. Bezoekers wordt gevraagd de werknemers te laten weten dat ze gewaardeerd worden, door ze een pluche bijtje op te plakken, aldus het persbericht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!