Enige sekshop Texel alweer dicht

Texel heeft sinds een maand een seksshop, maar de zaak in Den Burg moet alweer dicht. De enige erotiekzaak op het Noord-Hollandse eiland voldoet niet aan de eisen van de bestemmingsplannen van de gemeente Texel. Dat vertelde een woordvoerster van de gemeente maandag. Seksshop Joel moet per 1 december daarom haar deuren sluiten.

"Iedere ondernemer mag zich hier vestigen, pas daarna toetst de gemeente of het aan de bestemmingsplannen voldoet", verklaart de woordvoerster. "In dit geval vindt het college dat de winkel niet past binnen de plannen voor Texelse dorpscentra."

Eigenaresse Elly Verkaik noemt het besluit van de gemeente 'belachelijk'. "Ik heb vooraf mijn plannen aan de gemeente kenbaar gemaakt en gevraagd of ik voor mijn winkel speciale vergunningen nodig heb. Dat hoefde niet. Nu ik erin geïnvesteerd heb en een maand open ben moet ik opeens sluiten. Het is idioot beleid."

De eigenaresse spreekt niet van een seksshop, maar van ‘gewone detailhandel’. Het assortiment van Joel bestaat uit een collectie van ongeveer drieduizend erotische dvd's, aangevuld met accessoires als lingerie en seksspeeltjes. "De winkel loopt als een trein. Zowel Texelaars als toeristen zijn heel blij dat de winkel er is."

Verkaik laat het er niet bij zitten en heeft een verweerschrift bij de gemeente ingediend. Ze zegt haar standpunt tot aan de Hoge Raad te willen verdedigen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!