Intergamma dupe van minder nieuwbouw

Het kleinere aantal nieuwbouwwoningen dat wordt opgeleverd treft bouwmarkten GAMMA en KARWEI. Dat blijkt uit een interview dat zakenwebsite Z24 had met met algemeen directeur Harm-Jan Stoter van Intergamma.

Intergamma is marktleider in de Benelux in het Doe-Het-Zelfsegment. In Nederland is het marktaandeel ruim 35 procent. In totaal zijn er momenteel 160 GAMMA-vestigingen en 119 KARWEI-zaken. GAMMA profileert zich als klusspecialist, KARWEI als de meer decoratieve bouwmarkt voor klussen in en rondom het huis.

Als de recessie in aantocht is, gaan mensen meer zelf klussen. Toch gaan bouwmarkten GAMMA en KARWEI komend jaar een mindere periode tegemoet. Reden: het gaat slecht met de oplevering van nieuwbouwwoningen. "De belangrijkste stimulans voor de doe-het-zelfmarkt is de beweging op de woningmarkt. Als mensen verhuizen omdat ze bijvoorbeeld gaan samenwonen of trouwen, doen ze de meeste aankopen bij Doe-Het-Zelfzaken. Zelf behangen, schilderen of een kast maken", aldus Stoter.

"Doordat minder huizen worden opgeleverd verwachten we een daling van de omzetten op de Doe-Het-Zelfmarkt in 2009. Er zit nog wel wat in de pijplijn, want veel mensen die vier maanden geleden een huis kochten gaan nu pas daadwerkelijk verhuizen. Ook is het afwachten wat met de grondstofprijzen gebeurt. Als bijvoorbeeld hout- en koperprijzen dalen, vertaalt dat zich in lagere productieprijzen voor Doe-Het-Zelfartikelen. Dat kan gunstig zijn voor de verkoopvolumes. Maar per saldo komen de omzetten naar verwachting onder druk te staan."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!