Kleine webshops vrezen toekomst

Q-shops ziet de nieuwe voorwaarden voor webshops die zijn aangesloten bij keurmerkorganisatie Thuiswinkel niet zitten. Vanaf 1 januari 2009 mogen webshoppers hun aankoop in twee termijnen betalen. Q-shops, een alternatief keurmerk voor webshops, vreest voor torenhoge kosten voor winkeliers. 

Op dit moment laten webwinkels het aankoopbedrag ineens betalen, zeker als iDEAL wordt gebruikt als betaalmiddel. Consumenten mogen ook achteraf betalen, maar de kosten daarvoor zijn dan voor eigen rekening.

Winkeliers die laaggeprijsde artikelen aanbieden, zullen in de nieuwe situatie twee keer moeten factureren. Bovendien zullen ze vaker achter de tweede betaling aan moeten, zo vreest Q-shops. Hierdoor gaan de administratieve kosten voor een transactie fors omhoog. De angst bestaat dat deze hogere kosten terecht komen bij de klant, die eerder afhaakt waardoor de webwinkel moet sluiten.

Thuiswinkel.org zegt dat het met de vernieuwde voorwaarden niet meer doet dan de geldende wetten naleven. Webshoppers krijgen straks ook veertien dagen de tijd om te beslissen of ze het product willen houden of niet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!