Magere economie stagneert adoptie blu-ray

De feestdagen zouden moeten zorgen voor de omarming van blu-ray en de terugloop in dvd-verkopen moeten compenseren. Het lijkt er echter op dat de economie de hoop van filmstudio's en elektronicaproducenten de nek omdraait.

De formaatoorlog om de opvolger van dvd werd, na een zes jaar durende strijd, pas aan het begin van dit jaar beslist. Hollywood en de elektronicafabrikanten mikten op de aanstaande feestdagen om de winst binnen te halen. De investeringen die consumenten voor blu-ray moeten doen, blijken gezien het verslechterende economische klimaat echter te groot, schrijft The Hollywood Reporter.
“De economie is de grootste uitdaging vanwege de vele stukjes in de blu-ray-puzzel die consumenten nodig hebben, zoals de hdtv, de speler, de software en de kabels", klaagt Lori MacPherson van Disneys home entertainmentafdeling. Niettemin hoopt MacPherson dat de stroom van nieuwe hd-releases de interesse van twijfelende consumenten zal wekken.

Fabrikanten van spelers die prijzen verlagen tot 200 dollar zijn er nog niet veel. Analisten stellen echter dat zo’n prijsstelling wel cruciaal is voor de lancering van een nieuw platform. Volgens Tweakers.net is momenteel de Samsungs BD-P1500 de goedkoopste speler met 219 euro. De meeste spelers moeten tussen de 300 en de 400 euro kosten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!