Daklozen ingezet als hulpagent

Zwervers worden door de Amsterdamse politie ingeschakeld als hulpagenten om de stad schoner en veiliger te maken. Hun voornaamste taak is het weren van alcoholisten en hangjeugd uit winkelgebieden. De inzet van daklozen om de leefbaarheid te verhogen wordt al op drie locaties in de Amsterdamse wijk De Pijp toegepast, onder merr in de Sweelinckpassage. Hier maakt het project onderdeel uit van het Keurmerk 'Veilig Ondernemen'. In ruil voor de geleverde inzet krijgen de daklozen een exclusieve verkoopplaats om hun Z-magazines te verkopen.

"Als het op straat een troep is, nodigt dat anderen uit om er een nog grotere bende van te maken", aldus politiezegsman Rob van der Veen. "We voorkomen op deze manier ook dat er hangplekken ontstaan. Het initiatief zal door meerdere wijken in de stad worden overgenomen." Mocht men alle daklozen over kunnen halen dit politiebaantje uit te voeren, dan krijgt Amsterdam er 2600 hulpdienders bij.

"De zwervers zijn een constante factor in de buurt. Zij zien en horen veel. In ruil voor een exclusieve verkoopplaats van de straatkrant besteden zij nu aandacht aan de buurt", aldus buurtregisseur Marcel Zethoven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!