Winkelhuren bestand tegen recessie

De belangrijkste winkelstraten in de wereld blijken bestand tegen de wereldwijde economische neergang. Huurniveaus stijgen of zijn op zijn minst stabiel op 94 procent van de 236 onderzochte straten. Dit staat in de 23e editie van 'Main Streets Across the World', het jaarlijkse onderzoek van de internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield naar de tophuurprijzen van winkels in 48 landen.

Fifth Avenue in New York is wederom de duurste winkelstraat ter wereld. Retailers moeten daar gemiddeld 12.612 euro per vierkante meter winkelvloeroppervlakte per jaar betalen, een stijging van 23 procent ten opzichte van 2007. Fifth Avenue blijft voor retailers een belangrijke plek om hoge omzetten te behalen en om hun merk te positioneren bij een internationaal publiek.

De duurste winkelstraten van Hong Kong, Parijs, Milaan en Dublin completeren de top vijf. Londen en Tokio zijn respectievelijk naar de zesde en zevende plaats gezakt. Dublin stijgt met twee plaatsen het meest in de toptien van de ranglijst. Retailers die een winkel willen openen op Grafton Street moeten rekenen op een huurprijs van 5621 euro per vierkante meter per jaar, een stijging van 5,3 procent vergeleken met 2007.

Ook in Nederland zijn de afgelopen jaren de huurprijzen in de topwinkelstraten fors gestegen, aldus Baldwin Poolman, Managing Partner van Cushman & Wakefield in Nederland. "Deze sterke huurgroei is aan het afkoelen door het veranderende marktsentiment, hoewel in het afgelopen jaar nog wel sprake was van huurgroei. De vraag naar toplocaties in de grotere steden blijft op peil, voornamelijk door internationale moderetailers. Ook op de Kalverstaat is sprake van een minder sterke huurgroei dan in voorgaande jaren. De tophuur voor een vierkante meter winkelvloer bedraagt hier 2400 euro per jaar. De Kalverstraat blijft met deze huurprijs echter een status aparte houden in het Nederlandse winkellandschap.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!