AH introduceert ‘mandjeswinkel’

Supermarktketen Albert Heijn opent volgende week woensdag in Delft, Houten en in Berkel en Rodenrijs drie van in totaal vijf kleine proefwinkels. Hier wordt een nieuwe formule van Albert Heijn getest, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De kleintjes komen in de binnenstad, een woonwijk of op een dorpsplein en richten zich meer op mandjesklanten dan op mensen die hun boodschappenkar komen vol laden. De klant kan zelf afrekenen bij een nieuw type snelkassa of bij een gewone kassa. De nadruk ligt op vers, hoewel ook andere kruidenierswaren worden verkocht. Er komt een groot versplein, een delicatessen-kaasafdeling en een broodafdeling.

Deze kleine AH’s zijn maximaal 600 vierkante meter groot. “Hoeveel er precies komen, weten we nog niet. We kijken eerst hoe ze aanslaan”, zegt AH-directievoorzitter Dick Boer. Het prijsniveau ligt op dat van een doorsnee AH en niet op dat van de duurdere AH-to-go.

Van supergroot (XL) tot piepklein, AH grossiert inmiddels in winkels in allerlei maten. De allerkleinste, bij station Rotterdam- Alexander is niet groter dan 50 vierkante meter. Bij XL-filialen (maximaal 4000 vierkante meter) komen meer kleine GallGall-shops, aldus Boer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!