Panasonic verwacht minder winst

Het Japanse Panasonic verwacht in het lopende gebroken boekjaar fors minder winst te maken, onder druk van de afzwakkende verkopen en een sterkere yen. De nettowinst van 's werelds grootste producent van consumentenelektronica komt naar verwachting uit op 30 miljard yen (244 miljoen euro), vergeleken met een eerdere prognose van 310 miljard yen.

Dat maakte Panasonic donderdag bekend. De operationele winst in het boekjaar, dat eind maart 2009 eindigt, komt naar verwachting uit op 340 miljard yen (2,8 miljard euro). Hier werd eerder nog gerekend op 560 miljard yen. Analisten dachten dat het concern een operationele winst zou behalen van 471 miljard yen. De omzet zwakt naar verwachting af tot 8,5 biljoen yen (ruim 69 miljard euro), aldus Panasonic.

Panasonic is een van de grootste producenten van platte beeldschermen ter wereld. De verkoop van consumentenelektronica staat onder druk door de afzwakkende wereldeconomie. Daarnaast heeft het concern last van de sterkere yen die Japanse producten in het buitenland duurder maakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!