Ook CNV komt met ultimatum AH

Na vakbond FNV heeft ook CNV Dienstenbond een ultimatum gesteld aan Albert Heijn. Beide bonden nemen deze maatregel om verslechteringen in de cao voor de 3500 personeelsleden van de zes distributiecentra van tafel te krijgen. Het CNV-ultimatum loopt maandag om zes uur ’s ochtends af, dat van de FNV vanmiddag, zo schrijft het Algemeen Dagblad vandaag.

Het personeel in de centra valt onder een andere cao dan het supermarktpersoneel. Fedde Monsma, bestuurder van CNV Dienstenbond, vindt onder meer dat er te veel uitzendkrachten bij de distributiecentra werken. “Een te groot aantal uitzendkrachten zorgt voor onveiligheid op de werkvloer. Ook krijgen de uitzendkrachten vaak een bonus, terwijl vaste medewerkers, die ook keihard werken, er geen krijgen.’’

Beide bonden willen dat de jeugdschalen worden afgeschaft. Monsma: “Een medewerker van 19 jaar, die twee jaar bij het distributiecentrum werkt, krijgt minder betaald dan iemand van 23 die net begint.”

Albert Heijn beraadt zich nog op een reactie. Wel wil de directie volgens een woordvoerder van AH kwijt dat er ‘nog voldoende aanknopingspunten zijn om het overleg voort te zetten’.

Lees ook: Vakbond dreigt Albert Heijn met lege winkels

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!