Autoverkopen VS weer fors gedaald

De autoverkopen in de Verenigde Staten zijn in november fors gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van verschillende autofabrikanten, waaronder General Motors, Ford en Toyota.

General Motors verkocht 41 procent minder auto's in de VS. De verkopen zijn volgens het concern, dat onder meer eigenaar is van Opel, in vijftig jaar niet zo laag geweest. "Elke fabrikant laat vreselijke cijfers zien, en wij zijn geen uitzondering", aldus viceverkoopdirecteur Mark LaNeve, die de leiding heeft over de Noord-Amerikaanse autoverkopen van General Motors.

Ford verkocht vorige maand bijna een derde minder auto's in de VS. Het Zweedse dochterbedrijf Volvo, dat Ford zou willen verkopen, verloor daarbij het meest. De verkopen in de VS gingen bij dit merk met bijna de helft omlaag. Van zijn grootste merken Ford, Lincoln en Mercury verkocht het concern ongeveer dertig procent minder.

Toyota liet weten bijna 34 procent minder auto's te hebben verkocht in de Verenigde Staten. Het is de zevende maand op rij dat Toyota zijn verkopen in het land zag dalen.

Lees ook: Malaise autoverkoop nu ook hier zichtbaar



Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!