Benauwde tijden voor Kroymans

Autodealer en importeur Kroymans zit in een benauwde situatie door de economische crisis. Topman Peter Cornelis waarschuwt voor faillissementen onder de dealers. Ook sluit hij niet uit dat de financiële malaise de doodsteek voor de merken Hummer en Cadillac zou kunnen zijn.

De Kroymans Corporation behoort tot de grootste partijen in de automotivebranche in de Benelux en Duitsland. Het bedrijf telt in ons land ruim vijftig dealerschappen. Verder import de onderneming de merken Aston Martin, Jaguar, Kia, Alfa Romeo, SsangYong, Saab, Cadillac, Hummer en Corvette. De vier laatstgenoemde merken worden alle geproduceerd door General Motors (GM). De enorme problemen bij GM hebben zodoende hun weerslag op Kroymans.

Ceo Peter Cornelis heeft sinds zijn aantreden in november de vinger op de knip gehouden. Deze kostenbeheersing kon rode cijfers voor Kroymans niet voorkomen. De topman signaleert in een reportage in De Volkskrant dat de ‘slijtageslag’ die nu gaande is zal leiden tot verschillende faillissementen onder de dealers. “Ze bezwijken onder hun schuldenlast. Daar is niets aan te doen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!