'Fotosoftware Aldi onveilig'

Consumenten moeten uitkijken met het installeren van het computerprogramma Foto Manager van supermarkt Aldi. Daarvoor waarschuwt Stopbadware.org, een op softwaregebruikers gerichte non-profit organisatie met als doel het bekendmaken en bestrijden van kwaadaardige software, ook wel badware genoemd. De software van de discounter zou ongevraagd programma’s installeren op computers van gebruikers, aldus Webwereld.nl.

Bij het downloaden van het zogenaamde Aldi Photo Manager krijgen klanten daar automatisch de programma’s Photo Service en Print Service plus Firebird SQL Server bij, zo constateert Stopbadware. De gebundelde applicaties blijven achter nadat Photo Manager is verwijderd. Het programma laadt zichzelf ook automatisch op na elke systeemstart. De Duitse supermarktketen verzuimt dit allemaal te vermelden.

Stopbadware bracht vrijdag een waarschuwing uit voor het programma, omdat de organisatie stelt dat het programma zich niet aan de ethische regels voor nette software-installaties houdt. Aldi reageerde niet op eerdere verzoeken wat aan de software te doen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!