Zeil- en motorjachten verkopen goed

Nederlandse zeil- en motorjachten voor op zee zijn in trek. De omzet in de vaartuigenindustrie is tussen 1997 en 2007 fors gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

De plezier- en sportvaartuigindustrie realiseerde vorig jaar een omzet van 826 miljoen euro. Bijna negentig procent komt voor rekening van de bouw van nieuwe vaartuigen, de rest is toe te schrijven aan reparatie en onderhoud. De omzet van nieuwe plezier- en sportvaartuigen is in tien jaar bijna verviervoudigd.

De omzet van de zeiljachten is in dezelfde periode sterk gestegen, meldt het CBS. Vorig jaar werd met circa 220 miljoen euro bijna acht keer meer omgezet dan tien jaar eerder, vooral doordat het aantal verkochte jachten is gestegen. De omzet van motorjachten verdrievoudigde tot 460 miljoen euro, vooral doordat deze steeds luxueuzer en dus duurder worden.

Bij de zeezeiljachten komt bijna een derde van de omzet vorig jaar uit export. Voor de zeegaande motorjachten was dat zelfs ruim tachtig procent. De jachten gingen vooral naar landen in Midden- en Zuid-Amerika, zoals Bermuda en de Kaaimaneilanden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!