Populariteit iDEAL groeit

Betaalmiddel iDEAL wordt steeds vaker gebruikt. Het internetbetaalsysteem van Nederlandse banken telde donderdag zijn 25 miljoenste betaling. Dat meldt de Financiële Telegraaf.

Het aantal transacties maakte dit jaar een forse sprong. Tot en met november nam het aantal betalingen met 88 procent toe, ten opzichte van dezelfde periode een jaar terug. Het online betaalsysteem wordt inmiddels geaccepteerd door ruim tienduizend webwinkels.

Beheerder van iDEAL, Currence wil zijn product ook in het buitenland aan de man brengen. Een woordvoerder liet donderdag tegenover Emerce weten dat er daartoe wordt onderhandeld. Het gaat om 'een land in Noord-Europa dat graag voorloopt met internetbankieren en een land ten zuiden van Nederland. Duitsland zit daar dus niet bij'.

Net als bij de lancering van iDEAL in Nederland zoekt Currence contact met meerdere banken per land. Pas dan kan sprake zijn van het interbancaire fundament, meldt Emerce. Voorts gaat het om banken die enige massa meebrengen, een groot klantenbestand. Als de grote banken in een land meedoen, volgen de kleinere vanzelf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!