Koolhaas & Coolsingel

De kubus van Koolhaas, de bijnaam voor een innovatief bouwproject bij de Coolsingel in Rotterdam ligt voor de hand. Multi Vastgoed vroeg toparchitect Rem Koolhaas een ontwerp te maken voor een complex waarin winkelen, wonen, werken, cultuur en ontspanning samenvloeien. Kosten: vijfhonderd miljoen euro. De oplevering staat gepland voor 2013.

Evenals de Markthal in het Laurenskwartier maakt de transparante kubus van Koolhaas onderdeel uit van een groot revitaliseringsproces van de Rotterdamse binnenstad. Het project creëert een verbinding tussen Lijnbaan, Oude Binnenweg, Coolsingel en Beurstraverse (bekend als de ‘koopgoot’). Daarvoor zal het bestaande Jungerhans-pand en de omliggende hoogbouw geveld worden door de slopershamer.

Het monumentale pand van ABN Amro – het eerste gebouw dat na de oorlog in het stadscentrum verrees – maakt echter onderdeel uit van het plan, dat in totaal 120 duizend vierkante meter beslaat. Zo’n dertigduizend vierkante meter daarvan is gereserveerd voor winkels, die in verbinding staan met de omliggende straten. Mogelijk komt er een ondergrondse doorgang naar metrostation Beurs. Omdat een deel van de winkels waarschijnlijk onder straatniveau komt, wel met daglicht, spreken veel Rotterdammers al over een tweede koopgoot. Verder is vijftienduizend vierkante meter beschikbaar voor cultuur, entertainment en horeca. Als alles volgens plan verloopt, start de bouw in 2011 en zal de oplevering twee jaar later plaatsvinden.

Het gehele artikel is te lezen in het decembernummer van RetailTrends.
Een jaarabonnement op RetailTrends? Klik hier
U kunt een gratis proefnummer aanvragen via sales@retailtrends.nl

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!